DIY body balm lemon curd

IMG_2144

Eteriska oljor kan med sina olika dofter förhöja ett önskat känslotillstånd. Lavendel kan  t ex verka rogivande. Med eterisk olja från citrongräs doftar mitt hemmagjorda body balm friskt som lemon curd. Perfekt till våren när man är sugen på en lätt och uppiggande doft.

IMG_2127

Recept

  • 130 g ekologiskt sheasmör
  • 70 ml ekologisk rapsolja (går bra med annan olja, men raps återfuktar bra och bidrar med en gul nyans som passar bra till citrusdoften)
  • Några droppar ekologisk eterisk olja av citrongräs

Häll rapsolja och sheasmör i en bunke ovan vattenbad bara så varmt att oljorna smälter. Ställ bunken i kylskåpet och rör några gånger. Ta ut oljeblandningen när den inte längre är genomskinlig. Tillsätt eterisk olja och rör ihop den med elvispen, gärna med degkrokar tills blandingen tjocknat. Om blandningen inte tjocknar, kan man ställa in skålen en stund till i kylskåpet och prova igen efter 5 minuter. Häll upp i en burk. Mums! Färdig att ätas, förlåt smörjas.

Ekologiskt sheasmör och eterisk olja citrongräs finns att beställa från Naturkosmetikkompaniet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s