Glad Påsk!

IMG_2302

Att måla ägg är enkelt och inte speciellt tidskrävande, en perfekt aktivitet med andra ord för två ungar och en mamma med bristande tålamod. Vill man inte måla kan man färga med gurkmeja, rödbetor eller gult eller rött lökskal.

Gör så här

Stick ett hål längst upp och längst ner på ägget. Picka sönder gulan genom hålet och blås ut innandömet från det ena hålet till det andra (perfekt till omelett). Häll i lite vatten och blås ut, så det blir rent i ägget. Måla med vattenfärg eller hobbyfärg. Var inte rädd för att kladda eller rulla runt ägget på ett papper, det gör bara att det blir en snygg marmorering. När färgen torkat bryter man av en tändsticka som man knyter fast ett snöre på och trär ner i ena hålet, så har man fått en hängare till ägget.

En reaktion på ”Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s