Varför känns golvet kallt på sommaren?

Under sommaren behöver i regel inte golvvärmen vara igång för att hålla en behaglig inomhustemperatur. Men det kan ändå kännas kallt att gå barfota på klinkers. Vad beror det på?

Klinkers har en god värmeledningsförmåga och fördelar värmen effektivt i rummet, men det innebär att värmen leds bort från fotsulorna och golvet upplevs kallare. Ett trägolv leder inte bort värmen på samma sätt, vilket gör att man kan ha en lägre yttemperatur för samma värmekänsla. Vill man veta mer om olika värmelösningar till hemmet och hur de kan kombineras, kan man gå in på Cleverheating.se.

IMG_6084

För att få varmare fötter får man helt enkelt höja termostaten i de rum som har klinkers på golvet, t ex i badrum och hall eller ta på sig varmare strumpor. Man får göra en avvägning mellan komfort och energiåtgång. För varje grad man sänker temperaturen sparar man in 5 % av energiförbrukningen. I badrummen har vi satt temperaturen ett par grader högre än rekommendationen på 21 grader, medan termostaterna i sovrummen är satt något lägre, då man sover bättre i ett svalt rum.

 

 

Inlägget är skrivet tillsammans med Cleverheating.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s