DIY maskindiskmedel

Även om man köper miljömärkt maskindiskmedel så innehåller den en hel del starka kemikalier. Jag har länge varit sugen på att göra en hemmagjord variant och när jag hittade det här enkla receptet med ingredienser som vi har hemma, var jag tvungen att prova. Handdiskmedel innehåller visserligen också kemikalier, men är mildare än maskindiskmedel.

IMG_2484 (1)

Recept:

  • 3 droppar miljömärkt handdiskmedel
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 msk salt

Häll i diskmedelsfacket och diska som vanligt.

Vi körde en normalt smutsad disk på ecoläget, 45 grader. Allt blev rent, men är man petnoga hade vinglasen några små vattenfläckar (som det kan bli vid handdisk när man inte torkat glasen ordentligt). För bättre spolglanseffekt har jag läst att man kan tillsätta lite ättika i spolvattnet.

En reaktion på ”DIY maskindiskmedel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s