Fixarhumör

I helgen har vi styrt upp sånt som är relativt enkelt, men som kräver att man är på humör för att ta tag i det.

Kaffebryggaren

Avkalka med 1 dl ättika och 4 dl vatten. Kör bryggaren ett par gånger med blandningen, sedan ett par gånger med rent vatten.

Granitbänkskivan

Granit håller nästan i all evighet och kräver minimalt med underhåll, men vill man att den ska bli extra skinande ger man den en omgång med såpa. Smörj in skivan med koncentrerad såpa och eftertorka med en fuktig trasa. Som daglig rengöring kan man använda en blomspruta med vatten och såpa. Diskmedel gör nämligen skivan flammig.

IMG_2491

Skärbrädor

Efter ett tag blir skärbrädor i trä lite sunkiga. Dela en citron och skrubba med grovsalt så blir de fräscha igen. Om man vill kan man sedan smörja in skärbrädan med lite rapsolja.

Ugnen

Ta ur gallret. Blanda en pasta av bikarbonat och vatten och smeta in hela ugnen. Låt verka i 12 timmar, torka sedan av med en fuktad tvättsvamp.

Fönster

Lite mer tidskrävande än övriga hemmafix, men å andra sidan är det länge till nästa gång. 0,5 dl ättika och en liten skvätt diskmedel i 5 liter vatten. En batteridriven fönstertvätt är knappast miljövänlig, men gör jobbet lite mer uthärdligt.

2 reaktioner på ”Fixarhumör

    1. Vi har råkat köpa grovsalt istället för vanligt salt ett par gånger, så känns bra att man hittat ett användningsområde. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s