Tvätta med bikarbonat

Till bakning, städning och hårtvätt, bikarbonat har blivit oumbärlig. Som tur är kan man köpa kilovis på nätet, för matbutikens påsar med 10 gram kommer man inte långt med. Nu har jag även provat att tvätta sängkläder med bikarbonat. Jag hällde 1 msk i tvättmedelsfacket och lakanen blev rena och fräscha och luktade gott.

IMG_2484 (2)

Antar att det inte fungerar lika bra på kläder med svåra fläckar, men de kan man ju alltid förbehandla med lite galltvål. Har nämligen en teori om att det behövs något tvålbaserat för att bli av med fettfläckar. Nu vill jag prova att göra eget tvättmedel med båda bikarbonat och tvål. Det känns härligt att frigöra sig från rengöringsindustrin, när de naturligare alternativen faktiskt fungerar minst lika bra.

IMG_9767Snart får torktumlaren ta semester.

3 reaktioner på ”Tvätta med bikarbonat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s