DIY linneservetter

IMG_2931En regnig lördag och vi passade på att göra det som jag länge bävat för, nämligen sy upp ett par gardiner. Önskar jag skulle uppskatta sömnad lite mer. Mitt tålamod saknas i mätningsmomentet, jag kör gärna på känsla vilket kan gå hur som helst, om man inte har en noggrann partner. Det tog sin tid men i slutändan blev resultatet tack vare fint samarbete ändå helt ok. Sedan sydde Kennet och stora skrutten shorts av sina håliga mjukisbyxor. Av gardinstumparna som blev över, sydde jag 6 linneservetter i storleken 45*45 cm.

IMG_2809

Gör så här

Klipp ut fyrkantiga bitar i linne med ett par centimeter i sömsmån i varje sida. Vik in först 1 cm och sedan 1,5 cm till en fåll. Nåla, stryk med strykjärnet och sy en raksöm. Lätt match även för en nybörjare.

IMG_2934

En reaktion på ”DIY linneservetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s