Gräver och målar, påtar och plåtar

Senaste veckorna har varit perfekt för trädgårdsarbete, lagom varmt när man släpar runt på en kanonkula. Om några veckor kommer vi inte att kunna påta runt i trädgården lika obehindrat som vi gjort hittills i sommar, så nu tar vi vara på varenda minut.

IMG_3626

Vindskydden som vi målade med svart slamfärg förra sommaren hade fått långa färglösa sprickor. Nu har vi målat ett till varv och hoppas på att brädorna krymt klart så vi slipper måla fler varv. Mot det lilla vindskyddet har vi satt solrosor.

IMG_3637

Det ernstiga bockbordet som vi byggde ihop förra sommaren har oljats in en omgång till. De brunlackerade stolarna som hade blivit fula av att stå utomhus, har vi slipat och målat med en tålig svart färg. Benen spraymålade vi. Ett tips är att inte testspraya mot garagedörren, ett annat att inte ställa nymålade stolar i närheten av en kapmaskin i full fart en blåsig dag…

IMG_3613

Vi har satt två doftschersmin för att de luktar så gott. Doftschersmin som blir bred och tät och som får vita blommor, brukar förväxlas med jasminbusken som till skillnad från schersmin endast klarar sig i växtzon 1-2. Schersmin kan klara sig i upp till zon 7 beroende på sort. Nu har våra buskar fått en massa små knoppar som vi väntar på ska slå ut.

IMG_3643

Den ungerska syrénhäcken som vi satte hösten 2013 har äntligen fått blommor. Första våren beskar vi och gödslade den, i år la vi täckbark runt varje planta och lät sekatören ligga. Eftersom vi har en ganska stor tomt tror vi det blir fint med en friväxande häck.

IMG_3656 (1)

Längst uppfarten har vi satt tre Louise Bugnet. Det är en härdig rosenbuske som blir ca 1,5 meter hög och bred. Till skillnad från många andra rosor är den inte speciellt taggig, en bonus när man sätter den nära en altan med mycket spring. Den blommar länge och mycket och får röda knoppar som blir till vita fylliga blommor.

IMG_3651

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s