Köksträdgården växer

IMG_3786

Baksidan har blivit en favoritplats. Där är det lä och nästan aldrig skugga. Av två gamla reglar, två läktbitar och fyra stolpstumpar har vi byggt en ljugarbänk. Perfekt att vila upp sig på, medan barnen gallrar morötter.

IMG_3789

Vi har utökat antalet pallkragar, helt enkelt för att vi vuxna även ska få äta jordgubbar. I år har vi satt morötter, sallad, ruccola, vitlök, squash, dill, gräslök och persilja.

IMG_3784

Förra året planterade vi äppelträd och svarta vinbär. Äppelträden beskar vi i år efter blomning. De ser riktigt tråkiga ut, men det kommer förhoppningsvis att löna sig i längden.  Nu har vi även planterat krusbär och hallonbuskar. Krusbären fick nästan genast löss. Vi blev av med dem genom att spola med vattenslangen ett par gånger, men man kan också spruta på en blandning av vatten och såpa. Vi gör ett nytt försök med rabarbern som dog förra året. Vi satte plantan en bit upp i slänten där det inte är lika blött, så kanske den klarar sig bättre.

IMG_3795För att få extra fart på växtligheten har vi gjort eget gödsel av nässlor. Släng ett gäng brännässlor i en hink, fyll på med vatten och låta stå i en vecka. Sedan vattnar man växterna med en del nässelvatten och tio delar vanligt vatten. Det luktar dynga vill jag lova, men är helt gratis.

IMG_3790

Slänten får växa fritt. En mer lättskött ”rabatt” får man leta efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s