Det blir bättre

Det  är två år sedan sist vi fick en bebis och jag på allvar började fundera över vad för slags kemikalier vi utsätter våra barn för. Det har hänt en del sedan dess. Handeln har börjat ta ansvar eller snarare fatta vad konsumenterna efterfrågar. Det som för bara något år sedan endast gick att köpa från ekologiska och giftfri-nischade nätbutiker finns numera i vanliga butiker.

IMG_4154Förra gången vi hade en blöjbebis använde vi en hög med handdukar som skötbädd, eftersom jag inte litade på de som fanns på marknaden. Rätt Starts skötbädd är numera öeko-certifierad, vilket betyder att den inte ska släppa ut några giftiga kemikalier. Väljer man en med Elsa Beskow-motiv är den dessutom gjord av ekologisk bomull.

Coop Änglamark har börjat sälja nappar i naturgummi. Finns i olika storlekar och modeller.

NUK har numera nappflaskor i glas och naturgummi, till betydligt bättre kurs än många andra giftfria varianter.

Jag vet inte hur det är med ingredienserna i barnolja nuförtiden, men vad kan vara bättre än vanlig ekologisk olivolja till rengöring av smårumpor? I babypåsen man får på BB följde det med zinksalva som används mot röda rumpor. Den innehåller zinkoxid, men också en hel del annat onödigt. Jag har gjort en egen på enbart ekologisk olja, bivax och zinkoxid. Recept kommer inom kort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s