Grus och betong

Som de flesta andra nybyggare har vi lämnat omsorgen av uppfarten till sist. Det är många gånger som minstingen ramlat på stora vassa stenar och man har svurit över att det inte är klart. Men nu kan vi äntligen bocka av det också.

IMG_4292

Under carporten la vi betongplattor 40*40*5 cm och resten av uppfarten fylldes med gårdsgrus. Eftersom det är svårt för besökare att parkera på den smala grusvägen på vår gata, gjorde vi uppfarten ganska väl tilltagen.

IMG_9378Vi började projektet redan förra våren. Vill man få till en jämn och snygg uppfart med markplattor, tror vi det är det klokt att vara noggrann och skynda långsamt. Grävmaskinisten skrapade bort det översta bärlagret som legat där sedan året innan, så vi kunde lägga ut markisolering, sk styrofoam. Där marken var ojämn krattade vi ut lite sand, för att lättare placera ut isoleringen. Sedan styrde grävmaskinen ut bärlagret igen. Uppfarten har fått sätta sig i drygt ett år innan vi jobbade vidare.

IMG_3772

Att få till underlaget är det mest tidskrävande. Kanterna markerades först med snören. Sedan skottade Kennet ut stenmjöl som han paddade ihop.

IMG_3779

För att få en jämn yta och rätt lutning, tryckte han sedan ner två järnpinnar som han drog av med en grövre järnbalk.

IMG_0167

Att lägga ut betongplattor är enkelt och riktigt kul. Att gräva ner 25 cm djup kantstenen i packat bärlager är desto bökigare. Kennet använde sig av en gammal pärgräv. Hela familjen har sedan hjälpt till att sopa ut fogsand.

IMG_4297 (1)

Sista krafttaget gick åt till skotta ut 7 kubik gårdsgrus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s