Rabatten

När tomten grovplanerades dök det upp ett gäng jättestenar. Istället för att köra bort dem, fick de ligga kvar för att så småningom bli en rabatt. Nu har vi (fast mest Kennet och min mamma) tagit tag i det projektet.

IMG_4395Eftersom marken är lerig och tidvis ganska blöt har vi blandat upp befintlig jord med barkmylla, planteringsjord och hästgödsel och planterat flera sorters blommor som ska tåla vatten. Vi har både köpt nya plantor och tagit gamla från våra mammor och granntanten. Det blir en salig blandning av blommor i olika färger:

Vattentåliga perenner

 • Röd Astilbe
 • Fackelblomster
 • Trädgårdssmörboll
 • Kaukasisk förgätmigej
 • Iris
 • Lysing
 • Funkia
 • Daglilja
 • Daggkåpa

Övrigt

 • Prästkrage
 • Okänd pion
 • Vita och röda smultron
 • Okänd ros
 • Ringblomma (annuell)
 • Solros (annuell)

IMG_4391Så här års är jorden fuktig men fortfarande varm, så det är perfekt tid att sätta perenner. En del har visserligen börjat blomma ut, men man får ha tålamod. Nu återstår att se om de överlever våra träskmarker.

IMG_4479

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s