Never ending story

Mer tid inomhus betyder mer tid att stöka ner. Barn kan vara enormt kreativa. Samlar man alla kuddar, täcken och filtar blir det en fin koja, drar man ut allt som finns i garderoben kan man ha en modeshow och får man fritt spelrum i köket kan man baka kakor på eget påhittade recept. Trötta föräldrar försöker hålla efter, annars förvandlas hemmet till en knarkarkvart, på en kvart. För nystädat är det i bästa fall i en kvart. Inför helgen anstränger jag mig lite extra, men en riktig storstädning blir sällan av. Det vore gött om någon tog sig tid att torka golvlisterna eller badrumsfogen, för själv är man upptagen med att göra brandkårsutryckningar, torka utspillda mjölkglas och barnrumpor.

IMG_4847

Bästa sättet att hålla hemmet städat är förstås fri tillgång till TV och iPad. En annan lösning är minimalt med prylar. Ju mer man har, desto mer att städa. Men det sundaste är nog att sänka ribban och ändra inställning, acceptera att det kommer att vara så här en tid framöver.

Sedan förra föräldraledigheten upprepar jag följande mantra;

  • Sunkig disktrasa och skärbräda är måhända på kort sikt magsjukespridare, men härdar magen på långt sikt.
  • Ett rent hem ökar risken för allergier.
  • Trägolv mår bra av att inte våttorkas.
  • Gjutgärnspannan fungerar som bäst när den är flottig och odiskad.
  • En tvättmaskin som inte används så ofta håller längre och drar ner på energi- och vattenförbrukningen.
  • Skrynkliga lakan och slarvigt bäddade sängar är trendigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s