DIY Ansiktsolja med mandel, morot och kamomill

Jag smörjde kanonkulan med mandelolja under graviditeten och sedan upptäckte jag att den fungerar fint som ansiktsolja. Nu har jag boostat den med morotsolja och kamomillolja. Morotsoljan ger extra vitaminer, lyster och näring och kamomill lugnar ömtålig hud och ger ansiktsoljan en god doft. Jag hade även tänkt tillsätta avocadoolja som är bra inför vintern när huden blir extra torr, men eftersom jag förvarar ansiktskoljan i kylskåp och avokadooljan blir trögflytande av kyla, lät jag bli. Risken är annars att man får en ansiktsolja som skiktar sig. Den feta avocodooljan kan istället användas outblandad som nattkräm. Har man extra torr hy eller när det är riktigt kallt ute kan man så klart även använda den dagtid. Är man inte så rädd för att experimentera lite, hittar man den blandning som är bäst för ens egen hy och årstid.

IMG_4921

Recept ansiktsolja

  • 20 % morotsolja
  • 20 % kamomillolja
  • 60 % mandelolja

Förvaras svalt i en mörk flaska, gärna med pipett.

En reaktion på ”DIY Ansiktsolja med mandel, morot och kamomill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s