DIY foundation

Det kändes som att jag var ute på hal is när jag började blanda min första egna mineralfoundation. Det är nog bättre att börja med ögonskugga som inte måste matcha ens egna hudfärg, men med lite tålamod fick jag fram en perfekt nyans!

IMG_4985

Jag utgick från Crearomes recept på basblandning och varm färgblandning. Ingredienserna doserades med vanliga krydd- och teskedsmått och blandades med en mortel. Jag fyllde på lite i taget med färgblandningen i basblandningen. När allt var blandat tyckte jag ändå att pulvret var lite för ljust och kallt, så jag använde min gamla köpta burk foundation som referensram och fyllde på med ganska mycket ockra, lite brunrött och pyttelite svart pigment, innan jag blev helt nöjd. I morteln kan färgen se annorlunda ut, så jag rekommenderar att man testar på huden när det börjar närma sig färdigt.

IMG_4969

Basblandning

 • 5 ml mica sidenvitt
 • 10 ml titandioxid
 • 7,5 ml zinkoxid
 • 5 ml pärlemor vit
 • 2,5 ml magnesiumstearate
 • 3,5 ml porscelain powder

Varm färgblandning

 • 15 ml gult pigment
 • 1,5 ml rött pigment
 • 1,5 ml blått ultramarint pigment
 • 0,5 ml ockra pigment
 • (lite svart pigment om du har mörk hy)

Om man önskar en färgton som är..

 • Gulare – Mer ockra
 • Rödare – Mer rödbrun
 • Mörkare – Lite svart
 • Ljusare – Mer sidenvitt

Lycka till!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s