Återbrukat linne

När vi flyttade till huset för ett par år sedan, gjorde vi en sänggavel av en plywoodskiva, som vi med en grövre häftapparat, klädde med ett tunt täcke och en bit tyg. Jag har tänkt att det vore praktiskt med ett överdrag, som är lättare att ta av och tvätta. När favoritspåslakanet gick sönder fick jag en idé. Det visades sig nämligen att påslakanet hade exakt samma storlek som sänggaveln!

IMG_5374

Trasiga sidan mot väggen såklart, sedan är det bara att trä av och på som man vill. IKEAs linnepåslakan har små knutar i nederkant som blir en fin detalj till sänggaveln. När ljuset från sänglampan lyser mot det skrynkliga tyget, skapas fina skuggor och vårt spartanska sovrum känns lite mer ombonat. Vill man sedan ha lite mer färg, är det bara att trä på ett annat påslakan. Jag som surat över att sängkläder har så mycket sämre kvalitet nu för tiden blev plötsligt på bättre humör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s