DIY ögonskugga tre nyanser av brunt

Gissa om jag såg ut som en clown efter att ha blandat ihop egen mineralögonskugga! Likt en kock måste man ju prova sin blandning under processens gång. Det blev tre ögonskuggor i jordnära nyanser, en chokladbrun, en kopparskimrande och en guldig. Den guldiga är min favorit, diskret och lite skimrande. Jag blandade först en bas som ska göra att ögonskuggan fäster bättre, sedan duttade jag i pigment lite på känn, så jag kan tyvärr inte dela med mig av något exakt recept.

IMG_5421

   

 Basblandning

  • 1 tsk potatismjöl
  • 1,5 tsk magnesiumstearate
  • 2 tsk porcelaine powder

Blanda noggrant med mortel. Basblandningen räcker till ca tre burkar ögonskugga. Blanda sedan basblandning och pigment noggrant. Fyll på pigment, lite åt gången tills du får önskad färgnyans (totalt drygt samma mängd som basblandningen). Den mörkbruna innehåller vanligt pigment; svart, rött och ockra samt lite pärlemorvitt. De andra två endast pärlemorpigment, koppar, guld och pärlemorvitt för ett mer skimrande resultat.

Om man blandar i lite jojobaolja får man en krämig ögonskugga, men för att förlänga hållbarheten låter jag den vara i pulverform. Ögonskuggan appliceras med en liten borste och tvättas bort från huden med lite olivolja.

IMG_5405 (1)

För mer information om ingredienserna kika här och önskas tips på hur man får till rätt nyans kika gärna här.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s