Decembermörker

IMG_5667

Förra året när jag inte bara hade saffransbullar i magen, blev jag illamående bara jag såg Ernst Kirchsteiger i en röd halsduk. Det höll i sig enda in på hösten, men nu är jag taggad igen. Vi bänkar oss framför TVn när det dags för Jul med Ernst och årets julkalender, som är helt fenomenal.

IMG_5515Till det måste man ju ha något att mumsa på! Digestivekex är en perfekt blandning mellan kaka och macka och är enkelt att sno ihop på egen hand. Hittade receptet på digestivepaketet och ändrade om det lite, för såklart det måste vara riktigt smör! Istället för att stansa med en rund form kavlade jag bara ut degen och skar den i fyrkanter så fort jag tagit ut plåten, lätt som en plätt!

IMG_5517Recept 

 • 4,5 dl vetemjöl
 • 100 g smör
 • 2/3 dl grahamsmjöl
 • 2/3 dl rågmjöl
 • 1/2 dl strösocker
 • 1 msk ljus sirap
 • 1 tsk bikarbonat
 • 2 krm salt
 • 1 msk linfrön
 • 1/2 msk chiafrön
 • 3/4 dl vatten

Strössel: hela linfrön och flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser. Låt vila 15 min. Kavla ut tunt på bakplåtspapper. Pensla degen med vatten. Strö över linfrön och flingsalt. Baka i ugnen ca 11 minuter. Skär rutor och låt svalna på ett galler. Servera med smör och ost!

IMG_5675

När barnen sover och Kennet ser Champions League vankas det paketinslagning. I år pyntar jag klapparna med stjärnanis. Ett annat tips är torkade äppelbitar eller apelsinklyftor, pepparkakor eller små polkagrisar.

IMG_5622

I garaget har vi gömt två stora paket till barnen, ett par skidor och en gammeldags träkälke. Kom igen, mer snö tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s