DIY kroppssmör mintchoklad

IMG_5681

På senare tid har jag nöjt mig med lite enklare ingredienser som olivolja och kokosolja som substitut för köpta hudkrämer, men när min syster hade rensat skafferiet och kom förbi med både kakaosmör och macadamiaolja, passade jag på att göra ett lite lyxigare kroppssmör. Jag brukar alltid slå in en julklapp till mig själv, så det kanske får bli lite choklad i år.

IMG_5679Recept

  • 100 g macadamiaolja
  • 80 g kakaosmör
  • 80 g sheasmör
  • 12 droppar eterisk olja åkermynta

Smält alla ingredienser utom åkermynta i en skål ovanför ett vattenbad. Ställ i frysen en stund. Ta ut när det börjat stelna i kanterna. Vispa med elvisp. Tillsätt åkermynta och vispa lite till. Känns det rinnigt, ställ in i frysen någon minut till, innan du fortsätter vispa. När den tjocknat, skopa över i en rejäl burk. Hållbarheten blir längre i en mörk burk, men har man den bara i ett badrumsskåp och undviker fönstret håller det länge ändå. Används till hela kroppen!

Nötallergiker? Testa att vispa upp kokosolja istället. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s