Eftertanke

Årets sista dag, vad hände? Tiden flyger förbi, ibland så fort att man knappt hinner med. Familjen har blivit större och vi har fått lite grönare fingrar.

IMG_4641

Jag har ett kluvet förhållande till bloggandet. Jag har övervägt att sluta nästan lika många gånger som jag tänkt gå ur Facebook (om det ens är möjligt). Det säger något om den tid vi lever i, gränsen för vad som är privat och offentligt är minst sagt otydlig. Jag lägger visserligen aldrig ut bilder på människor, förutom en och annan utzoomad Kennet, men vårt vardagsrum finns ändå tillgänglig för alla.

Samtidigt är bloggandet ett effektivt sätt att nå ut med ett budskap. Jag skulle kunna skriva om flyktingpolitik, om hur det retar mig att det går att göra RUT-avdrag på renoveringen av sommarhuset i Spanien eller att höginkomsttagare får en högre procentuell andel av sin inkomst sparat som pension. Men i slutändan är det bara roligt att fotografera och lusten att lägga ut ett nytt inlägg gör att jag blir bättre på att få tummen ur och ta tag i saker, prova sådant som jag bara tänkt på, som att göra tvål och bli självförsörjande på hudvård. Bloggen gör mig helt enkelt lite mer kreativ.

Nu behöver jag nya utmaningar. Jag vill bli bättre på att fotografera, käka mindre kött, lära mig mer om trädgårdsarbete, lära mig spela munspel och sticka och bli självförsörjande på bröd. Om det är något som kommer att visas på bloggen eller om jag håller det för mig själv får vi se.

GOTT NYTT ÅR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s