Iskonst

IMG_6211.jpg

Vad gör man när det är svinkallt och dryga -25 ute? Man fotar termometern och skickar bilden till den spanska delen av familjen förstås, låtsas som man är påväg ut för att åka skidor, fast man inte tänkt gå längre än en snabbis ut på farstubron.

IMG_6201.jpg

Sedan gör man islyktorna som aldrig blev av i julas. Man fyller helt enkelt en eller ett par skålar med vatten, ställer ut dem på bron och när de är halvfrusna skälper man ut lyktorna, knackar hål i botten och ställer ut dem igen på bron.

IMG_6200 (1).jpg

Det blev riktigt fint tillsammans med ungarna isfynd! På förmiddagen behövs inga värmeljus, solens strålar gör att det blänker likt en tjusig kristallkrona. När det börjar skymma tänder man riktiga stearinljus, inte sådana gjorda på paraffin och är man riktigt ekoreko, kör man på värmeljus med ljuskopp i glas som kan återanvändas med stearinrefiller. Men där är vi inte riktigt ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s