Affektionsvärde och meningen med livet

När man gör om garderoben i barnrummet till en arbetshörna, en frizon från småsyskon och föräldrar, måste man förstås ha något att sitta på. När skolan gav bort gamla möbler gjorde morfar ett fynd.

IMG_6248.jpg

För 60 år sedan satt han själv i den här stolen. Hur vet han det? Jo, den är märkt med hans namn. Han tittade kanske ut genom skolfönstret och drömde sig bort en stund, funderade på vad han ville göra när han blev stor, innan han plitade ner nästa mattetal.

IMG_6223.jpg

Undersidan av sitsen skvallrar om att det var fler pojkar, idag äldre gubbar som suttit i just den stolen och fantiserat. Min mamma noterade att det bara står pojknamn under stolen, var det ingen flicka som satt i den? Säkert är det lika många flickor som suttit i stolen, de var nog bara för väluppfostrade för att klottra. Det ska det bli ändring på. Min flicka ska också våga göra avtryck och lämna andra spår än snorkråkor. Men mest av allt vill jag att hon blir lycklig.

När en ung John Lennon fick frågan om vad han ville bli när han blev stor svarade han ”lycklig”, då fick han höra att han inte hade förstått uppgiften. Lennon ska då ha sagt att det var dem som inte förstod meningen med livet.

IMG_6228.jpg

En del ting gör att man börjar fundera, fantisera eller minnas och det är just de man ska spara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s