Lyckan att laga

Jag har fått lära mig att det mesta går att laga och går det inte att laga kan det användas till något annat än vad det var tänkt till från början. När jag var liten satt min pappa ofta med videon eller någon annan pryl i tusen bitar framför sig på köksbordet. Häromdagen lagade han min armbandsklocka, hurra! Än har jag inte sådana skills, men att vara händig har ingenting att göra med hur hårig haka (eller röv) man har. Man måste bara våga!

Helgen har varit lite grådaskig, så det passade bra att ta tag i fixarhögen i tvättstugan. Med lite omsorg och några grövre skruvar går det äntligen att ställa tekoppen på soffbordet igen, inget mer rangel där inte. I vår verktygslåda finns det en massa konstiga mackapärer. Man vet nämligen aldrig när de kan komma till nytta. Gamla lampkontakter och sladdar ska man spara på tills den dagen man behöver göra om en gammal jordas lampa och alla typer av skruvar, muttrar och brickor är bra att ha.

IMG_6418 (1).jpg

Dragkedjor som börjar kärva kan man fixa med lite tur genom att banka med en hammare på själva löparen. När det inte hjälper känns det ändå bättre att gå till skomakaren och få det åtgärdat, än att i övrigt funktionsdugliga jackor och skor ska slängas i soporna. En sak som är guld värd att ha hemma är en liten färgburk med pensel i nagellacksstorlek med standardvit färg. Den är perfekt när man fått stötmärken i dörrkarmar, lister och vita  köksluckor. Annars är en limburk enormt bra att ha hemma.

IMG_6430 (1).jpg

Stuvbitar ska man alltid spara. De stora kan användas till dukar vid kalas, de mindre till tygservetter, kökshanddukar och kuddfodral. Trasiga lakan river man i mindre bitar och använder som trasor när det ska städas. Jag är så stolt att jag trots en del fula ord och symaskinsrädsla, lyckades sy om gåstolen som hade gått sönder och möglat. Vi behövde bara köpa nytt kantband för en tia. Nu är den redo för barn nr 7, själv var jag nr 3 i ordningen.

Lyckan när man lagat en grej, så den till och med blev bättre än innan den gick sönder är total. Det du, Kennet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s