Kroppssmör citronchoklad

IMG_6691

Kroppssmöret jag rörde ihop i julas, varade ända till påska. När det var dags för en ny laddning blev det med ingredienser efter mottot; man tager vad man haver. Jag hade lite kakaosmör och sheasmör och en slatt av ringblomsoljan jag gjorde i somras. Ringblomsoljan är gjord på rapsolja som fått stå och dra med blad från ringblommor, kolla här hur jag gjorde. Den är extra bra för känslig hy, men det går förstås bra med vanlig rapsolja. Har man ingen eterisk olja kan man ta rapsolja smaksatt med citron. Egentligen är det inte så noga vilka oljor man tar eller hur mycket, huvudsaken är att det finns en viss balans mellan fasta och flytande ingredienser.

IMG_6717.jpg

Recept

  • 40 g kakaosmör
  • 40 g sheasmör
  • 70 g ringblomsolja eller rapsolja
  • 10 droppar eterisk olja citrongräs

Lägg alla ingredienser utom den eteriska oljan i en skål ovan vattenbad. Smält och rör ihop blandningen. Ställ i frysen en stund. När blandningen börjar stelna tar man ut den, droppar i eterisk olja och vispar upp krämen med elvisp. Skopa över i en burk.

IMG_6721 (1).jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s