Vardagsbryderier och en del lösningar

Vissa saker går man och stör sig på länge utan att göra något åt. För att få lugn i själen har jag bestämt mig för att hitta lösningar på vardagsproblemen och i en del fall helt enkelt bara ignorera dem och hoppas att det finns någon annan som jobbar med produktutveckling.

Varför är dammsugarmunstycken svarta när i regel alla golvlister är vita? Nu har jag äntligen fattat varför min pappa har tejpat munstycket med vit tejp!

Apropå tejp, varför tejpar man skyddspapp på golvet när man bygger hus med en tejp som efter tre år  fortfarande lämnar efter sig fula grå spår? Istället för att irritera sig är det väl bara att ställa sig på knä med skursvampen och får det ur världen, men det är fortfarande konstigt.

Varför innehåller kakaopaketet en liten plastförpackning som gör att hälften spills ut när man doserar? Numera häller jag över kakaon i en burk.

Varför är det en lackad, inte särskilt stryktålig yta strax nedanför bakluckan på bilen?  Vi väljer att ignorerar reporna.

IMG_6804.jpg

Varför är den lilla prylen som håller fast snöret till rullgardinen gjord i plast som lätt går sönder och ramlar av och förvandlar gardinsnöret till en strypsnara? Jag hade tänkt göra en ny makapär av stål som håller snöret på plats men nu såg jag att IKEA gjort om så rullgardinerna skjutsas upp av sig själva när man drar i dem, som de gjorde förr i tiden. Gillar inte att slänga grejer, men det känns vanskligt med snöret när man har små barn.

Varför har inte alla kaffebryggare doseringsmått på kannan? Den sista frågan har jag äntligen fått ett vettigt svar på av en kollega. Man ska nämligen inte dosera vatten med kannan, eftersom den innehåller gamla kafferester som sabbar bryggaren. Nu vet man det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s