Förså solrosor

IMG_4723

Förra året sådde vi solrosor för sent eller så var det sommaren som var så sen att de aldrig hann blomma. I år har vi försått solrosor inomhus, förmodligen lite väl tidigt eftersom det ska göras några veckor innan de planteras utomhus. Men när barnen fick en fröpåse i ett paket med posten, ända från Spanien kunde vi inte låta bli. Att så solrosor är extra kul att göra med barn, eftersom det ganska snabbt ger resultat.

IMG_6815.jpg

Vi satte tre frön i varje kruka, i fuktig såjord, täckt med plastfolie. Vi tog bort plastfolien när de börjat gro. Nu är de en vecka gamla och vi kommer att spara den livskraftigaste i varje kruka och plantera ut dem i början av juni när risken för frost inte är så stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s