Rosiga kinder

Middag med vänner och efter desserten var det dags att ta fram lilla kemilådan och stöta ihop en laddning mineralrouge. Vi utgick från en basblandning och duttade i pigment från kom-igång-paketet från Crearome som jag hade kvar sedan jag gjorde foundation och ögonskugga, tills vi var nöjda med nyansen.

Basblandning

  • 5 ml mica sidenvitt
  • 10 ml titandioxid
  • 7,5 ml zinkoxid
  • 5 ml pärlemor vit
  • 1,5 ml kaolinlera

Vi blandade i gult, rött, ockra, koppar, guld, lite blått och lite svart, men fråga mig inte hur mycket av varje. Man måste helt enkelt prova sig fram. Man kan köpa speciella burkar med sikt, men vi  hällde rouget i vaniljpulverburkar som gav det lite extra doft. Det som är viktigt är att man blandar ingredienserna noga, t.ex. med en mortel och att man har tålamod. Chips och film till barnen underlättar förstås också förfarandet.

IMG_6970

Just den här nyansen passar nog bäst till en ganska blek hy, så den sparar jag till vintern. Så här års tycker jag det räcker att vara utomhus en stund för att få lagom rosiga kinder.

Vill du veta mer om mineralsmink? Kika här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s