Trädgårdssäsong

IMG_7000 (1).jpg

I helgen tog vi hand om trädgårdslandet, rensade bort gamla jordgubbsblad och sådde morötter, ruccola, spenat och ärtskidor. Jag har en fixidé om att bara så grönsaker i egentillverkad jord. Bakom huset har vi ett par pallkragar med kompostjord från förra årets tömning av mat- och trädgårdsavfall, som vi blandade med befintlig jord. Vi får helt enkelt se om det duger eller om det är för grovt för de små fröna.

IMG_7005.jpg

I höstas anlade vi en rabatt och planterade perenner som ska klara mycket vatten. Efter att ha rensat bort alla gamla blad från förra sommaren, ser det oroväckande dött ut på flera håll. Men vi ger inte upp än, det blommar sent i Norrland. Istället för att fundera så mycket på det, har vi grävt upp andra halvan av rabatten och hällt på med vår egen kompostjord. Där satsar vi på upphöjda odlingsbäddar för att det inte ska bli så blött. Det blir ett parti med ringblommor och något som överlever till nästa sommar.

IMG_6998 (1).jpg

Vi får vänta ett par veckor till innan vi törs sätta ut sommarblommor i krukor. Än är det risk för nattfrost, men penséer tål ett par minusgrader.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s