Drömhus

Vi trivs så rackarns bra i vårt hus, men vi har en idé som vi klurat på ett tag. Finrummet rationaliserades bort under husbygget, men med större familj och vänner med växande barnaskaror, drömmer vi nu om ett utrymme där vi kan sitta många och äta, utan att behöva trängas och glo på disken. Yttertaket finns redan, så det ska väl inte vara så svårt att bygga ut, eller? Weber som jag skriver inlägget tillsammans med, har många handfasta tips för hemmabyggaren. En del moment kommer vi kunna göra själva, medan andra kräver hantverkarexpertis.

IMG_3626

Tanken är att flytta ut de fyra stora fönsterna i vardagsrummet och sätta en dörr på vardera sida om utskjutet. Tanken är också att behålla en bit av väggen där fönsterna sitter idag, så det blir öppet mellan vardagsrum och det nya utrymmet, men ändå en ”rumskänsla”. Det skulle innebära nya vinklar på huset, som ger lä åt uteplatsen och en matsal på 18 kvadratmeter. Drömmen är golv i kalksten och vitmålad stående ohyvlad träpanel på väggarna och en aktionsfyndad matsalsgrupp i teak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s