Växthuseffekt

Jag har dålig koll på hur det sett i övriga delar av landet, men längst Norrlandskusten har sommaren levererat. Vi njuter av solen, men efter att ha skrotat runt en hel dag i värmen, är det ändå rätt skönt att gå in och svalka sig. Stora fönster i söderläge brukar inte vara någon hit sommartid, men eftersom vårt yttertak sträcker sig ut några meter extra, har vi ändå ett behagligt inomhusklimat. Det beror säkert också på att väggarna är tjockare än på ett äldre hus, men den dagen vi bygger ut och går miste om takutskjutet, får vi klura på hur vi ska hålla en lagom inomhustemperatur även sommartid. Lamellgardin är lite för mycket kontorslandskap för min smak. Vanliga gardiner är en lösning, men då försvinner ju den öppna känslan som man trots allt vill uppnå med stora fönster. 140kvadrat säljer markiser och jag leker med tanken vilken färg man skulle välja. Kanske grafitgrå som entrédörren, en murrig mossgrön kulör eller röd som rosorna i rabatten?

IMG_4186

Det finns tid till att fundera. Matsalsprojektet tar vi tag i först om ett par år. Nu ska vi lukta på blommorna, bränna oss på nässlor och jaga jordgubbstjuvar. Kanske bygger vi en fågelskrämma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s