Oövervakad

Jag minns så väl känslan. Jag hade stenkoll på regler och skyltar, samtidigt som varje rörelse var forcerad, absolut ingenting skedde på rutin. Bilradion skvalade och körkortet med en bild på en ung tjej med megakort lugg och hårspänne, var blankt och nytt. Det var 16 år sedan och första gången jag körde bil oövervakad. Nu kör jag bil varje dag. Jag har glömt bort en hel del regler och skyltar, men bilkörningen går på rutin. Bilradion skvalar lika högt, men körkortet är utbytt ett par gånger och det senaste har hunnit bli ganska repigt.

IMG_4905

Visst, jag kör bil alldeles för ofta. Jag borde ta bussen eller köpa en hjälm och börja arbetsdagen med ett cykelpass, sedan lämna bilen på parkeringen när jag ska någonstans i jobbet och ta cykeln tillbaka hem, hämta upp ungarna i en cykelvagn och trampa hem…puuh, kanske i en annan period i livet. Jag ångrar inte att jag tog körkort. Det flesta jobb jag har haft, har krävt ett. På körkortskolan kan man träna körkortsteorin hemma vid datorn, en fördel om man brukar missa bussen eller helt enkelt inte har någon cykelhjälm. Nu drömmer jag om en elbil och en värld fri från avgaser.

Inlägget är ett samarbete med Körkortskolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s