Luftvärme

Nu börjar det vara riktigt kallt på nätterna, så de blommor som ska övervintra har fått flytta in i tvättstugan tills luftvärmepumpen är installerad i garaget. För att slippa unken lukt och hålla pelargonerna vid liv, kommer vi att hålla en inomhustemperatur på ca 10 grader.

En luftvärmepump utvinner energi från utomhusluften och tillför värme till den cirkulerande inomhusluften. Man brukar kunna räkna med en halvering av uppvärmningskostnaden, jämfört med direktverkande el. Luftmiljöbutiken som jag skrivet inlägget tillsammans med, har mer information om hur olika värmepumpar fungerar.

IMG_1989

Vintern 2014-15.

 Det hade varit intressant att värma upp garaget en vinter med ett vanligt element kopplat till ett eluttag och sedan jämföra förbrukningen med en luftvärmepump, men nu får vi helt enkelt göra andra analyser. Planlösningen borde vara optimal, eftersom garaget består av ett enda stort rum, men kommer isoleringen i taket att räcka och hur fungerar värmepumpen när det blir en riktigt kall vinter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s